Het “Debut”

Op de Filipijnen noemt met het “Debuut” als een meisje 18 jaar wordt.Dat wordt altijd vrij uitbundig gevierd omdat dit het moment is dat een meisje een jonge vrouw wordt.
Onlangs werd één van onze kinderen 18 jaar.Samen met de andere kinderen van Bahay Aurora hebben we haar Debuut gepast gevierd. Een onderdeel van de feestelijkheden was natuurlijk het aansnijden van de taart. Ze vond het allemaal maar wat leuk al die belangstelling. Later op de avond hebben we ook nog gedanst. Een vast onderdeel van een Debuut is “18 rozes”. Dan gaat de jarige dansen met 18 mannen die haar steeds een rode roos geven. De kids hadden allemaal hun eigen rode rozen gemaakt. We hebben er een hele leuke happening van gemaakt. Als klap op de vuurpijl kreeg de jarige van Jan Oosterhof die hier pas geweest, via ons, een geldbedrag. Hiermee is ze de volgende dag gaan shoppen, ze heeft er kleding van gekocht. En ze gaat nog een keer om schoenen te kopen. De 18-jarige is helemaal gelukkig.

7-708-im-FOTO2-2726

7-707-im-FOTO2-3080

You Might Also Like