Bahay Aurora kinderen krijgen schoolawards

Op de Filipijnen is het gebruikelijk dat de kinderen die de beste van hun klas zijn daarvoor speciaal beloond en bekroond worden met een medaille. Zo zijn er prijzen voor de slimste, de gehoorzaamst etc. Wanneer kinderen slagen op de middelbare school wordt de beste bekroond met “Valadictorian”, de tweede “Salutatorian” en daarna heb je een aantal ‘runners up’. Als je Valadictorian bent is dat best belangrijk. In de Santiago family was er dit jaar een Valadictorian en alle Santiago’s van Morong hebben feest gevierd tot diep in de nacht. Het was het kleinkind van Angel, onze onderhoudsmedewerker. Men praat er jaren later nog steeds over, vergelijkbaar met als je bij ons “cum laude” slaagt, alleen wordt het hier belangrijker gevonden door de gemeenschap. Deze studenten worden beloond met een medaille en ze moeten op het podium komen tijdens een speciale ceremonie die soms uren duurt. Alle ouders en vrienden zijn aanwezig (vaak honderden toeschouwers die uren in de zon zitten) en dan worden er vele toespraken gehouden, ook door de Valadictorian. Het is allemaal heel belangrijk op de Filipijnen.

Dit jaar was er niemand van onze kinderen afgestudeerd. Maar er waren 6 kinderen van Bahay Aurora die met een andere ‘award’ naar huis gingen en daar zijn we natuurlijk heel trots op. Angelo was de beste van zijn klas, Lovely was tweede en Mary Ann en Riza hadden special awards. Merly kreeg special recognition en was awarded met ‘best athlete of the year’ een speciale award omdat ze de school had vertegenwoordigd tijdens de regionale wedstrijden voor atletiek. Heel leuk allemaal maar de kinderen hebben er dan ook hard voor gewerkt, altijd hun huiswerk goed gemaakt en opgelet in de klas.
Wij zijn natuurlijk apetrots en hopen dat de kinderen extra gemotiveerd zullen zijn om ook volgende jaren hun best te doen zodat ze een stevig fundament leggen voor een goede toekomst.

7-717-im-FOTO2-5400

7-719-im-FOTO2-4120

You Might Also Like