Zomerkamp 2015

De zomervakantie duurt op de Filippijnen 8 weken (april & mei).
Gedurende die periode doen de medewerkers van Bahay Aurora hun uiterste best het de kinderen naar hun zin te maken en worden de nodige activiteiten aangeboden.
Tijdens de zomervakantie komen de kinderen van Bahay Aurora echter niet of nauwelijks van het kindertehuis terrein af.
Om die lange periode een beetje te onderbreken proberen we elk jaar een aantal dagen op zomerkamp te gaan.
Dankzij gulle bijdragen is dat dit jaar wederom gelukt!

Het was wederom een slapeloze nacht voorafgaand aan het Summercamp. De kinderen waren zo opgewonden over het uitstapje dat de dienstdoende houseparents ook de hele nacht niet hebben geslapen. Steeds waren er kinderen uit bed…
In de vroege ochtend stond een grote jeepney voor de poort om ons op te halen. Een deel van de kinderen ging in de Jeepney en de rest in onze eigen mini bus, zo kon iedereen mee.
We zijn naar een resort “Philips Santuary” gegaan in Antipolo.
Het resort was benaderd door een goede bekende van ons van wie de eigenaar familie is.
Hierdoor konden we de beschikken over een prachtige accommodatie met veel speeltoestellen. We hoefden hiervoor niets te betalen!
Voorafgaand aan het kamp hebben we teams samengesteld die tegen elkaar gingen strijden in spelletjes en sport en spel. Kinderen vinden het geweldig om met elkaar de strijd aan te binden.
Bij aankomst hebben we de kinderen eerst naar de slaapvertrekken gebracht en konden ze zichzelf even installeren. Vervolgens zijn we met zijn allen gaan zwemmen.
Je kunt de kinderen geen groter plezier doen! Heerlijk ravotten in het water, ze konden er geen genoeg van krijgen. Vervolgens hebben we samen uitgebreid geluncht.
We hadden onze eigen spullen meegenomen om te koken en dat werd een hele gezellige aangelegenheid.

Na het eten begonnen de spelletjes, er was een terrein wat veel leek op een trainingcentrum voor soldaten en we hebben dan ook volop gebruik gemaakt van de materialen die beschikbaar waren. In het bijzonder het door de blubber kruipen onder een net door was heel populair en iedereen had vreselijke lol om te zien hoe iedereen onder de blubber hieruit vandaan kwam. Vervolgens hebben we allemaal balspelen gedaan en andere Filipijnse spelletjes. De hele middag zijn we druk bezig geweest en toen was het tijd voor het diner. De kinderen hielpen met het bereiden van de maaltijd en het werd een heerlijke picknick met gitaar muziek en een kampvuur. Om 22.00 uur was iedereen uitgeteld en vielen de kinderen in diepe slaap na deze zeer geslaagde dag.
De volgende morgen vroeg opstaan en na het ontbijt hebben we nog een paar uur kunnen spelen in de prachtige speeltuin. Vervolgens zijn we weer huiswaarts gekeerd.

Al met al een groot succes.
We willen hierbij de donateurs voor dit zomerkamp van harte bedanken.
We hopen dat het ook volgend jaar weer lukt om een zomerkamp te organiseren.

11429766_1015525751811559_2062987047152341201_n

You Might Also Like