Het lange wachten zit erop!

Mac Mac heeft 6 jaar in Bahay Aurora gewoond.  Hij was een kind wat op straat rondzwierf. Hij was ruim 5 jaar toen hij opstraat werd gevonden door een paar verkeersagenten. Hij zat aan de kant van de straat en huilde. Bij de DSWD in Cavite heeft hij 4 maanden gewoond en er zijn verschillende pogingen gedaan om de ouders te vinden maar zonder succes. Vervolgens is hij in Bahay Aurora geplaatst. Jarenlang is er geregeld gezocht naar de ouders. We doen dat altijd via de kranten, t.v., radio en ook is er buurtonderzoek geweest, maar Manilla is erg groot. Helaas kom Mac Mac ook niet aangeven waar hij gewoond had, zelfs zijn achternaam wist hij niet. We waren bezig om een adoptiegezin te zoeken voor Mac Mac (inmiddels 12 jaar oud). We besloten om nogmaals een uiterste poging te doen om zijn ouders te vinden. Ze moeten ergens uithangen…. Ghie, een groepsleider is samen met Maylen onze maatschappelijk werker nogmaals naar de wijk gegaan waar Mac Mac mogelijkerwijs vandaan komt. Na al die jaren was er erg veel veranderd en Mac Mac kon zich helemaal niks herinneren. Ze gingen naar verschillende Barangay halls om te vragen naar familie of de ouders, niemand had enig idee. Uiteindelijk gingen ze naar de CSWD in Quezon City om te vragen of Commelec (soort van Burgerlijke stand) iets voor hen kon doen. De vrouw die daar zat was zeer behulpzaam. Daar Mac Mac zijn achternaam niet weet was het een doodlopende weg. Enigsinds teleurgesteld gingen ze terug naar huis. De dame in de Comellec was echter behoorlijk aan het spitten geslagen en belde op toen ze onderweg waren naar huis. Er waren familieleden getraceerd!  Maar ja, er waren geen ouders gevonden en je moet maar afwachten of dat inderdaad de familie van Mac Mac zou zijn.
Op 4 april 2016, ruim 6 jaar nadat Mac Mac zijn ouders was kwijtgeraakt stonden daar plotseling 2 mensen die zeiden dat ze zijn vader en moeder waren!  Het werd een zeer emotioneel gebeuren waarbij de ouders allebei in tranen waren. Mac Mac kon het allemaal niet bevatten dat dit zijn ouders waren, hij herkende ze eerst ook niet. Zijn ouders hadden zelfs hun huis verkocht om hun kind te gaan zoeken maar zonder succes. De moeder was in een depressie geraakt door het verlies van Mac Mac.
U kunt zich voorstellen dat alle medewerkers zeer blij waren met dit geweldige resultaat.
Een uniek gebeuren wat je maar zelden meemaakt. Bahay Aurora is Ghie en Maylen zeer erkentelijk voor hun creativiteit gedurende de zoektocht naar de ouders of Mac Mac. Wat een fantastisch resultaat na al die jaren van vruchteloos zoeken. En Mac Mac…daar gaat het goed mee, hij is heel gelukkig. Dit zijn de momenten dat U als donateur heel direct kan ervaren dat uw maandelijkse bijdrage kan leiden tot geweldige onbetaalbare resultaten. Zonder Uw steun hadden we dit niet kunnen doen. Namens Mac Mac heel hartelijk dank!

 

You Might Also Like