Traag internet

Door de wereldwijde opleving van de economie groeit de economie op de Filipijnen goed. Ondanks de economische groei heeft de Filipijnen tergend langzaam internet, dit is een grote zorg en ergernis voor velen. Een fimpje kijken op Youtube duurt al snel 30 minuten met vele tussentijdse stops. Een filmpje over Bahay Aurora opsturen kan vele uren duren voor het ge-upload is. Voor Bahay Aurora betalen we maandelijks P 1000 voor internet, een gemiddeld maandsalaris is P 8000. Omgerekend naar Nederland zou iemand met een netto inkomen van 3000 Euro voor internet 335 euro per maand moeten neertellen!! Dat betekend dat dit trage internet met meestal 5 tot 8 dagen geen werkend internet per maand echt super hopeloos en stinkend duur is. Hierdoor hebben veel mensen geen internet. Het is natuurlijk dramatisch voor bedrijven maar ook voor de overheid om met dit super trage internet te moeten werken. Van 202 landen staan de Filipijnen op de 176ste plek mbt tot de snelheid van het internet, daaronder staan landen als Syrië, Somalie etc. Op scholen wordt niet of nauwelijks internet gebruikt. Hierdoor ontstaat een enorme afstand met ontwikkelde landen. De overheidsinstanties functioneren uiterst traag omdat men niet bekend is met computergebruik, veelal geen internet heeft en gebruik maakt van zeer verouderde apperatuur. Betalingsverkeer gaat nog voornamelijk met cash op de Filipijnen, in die zin zijn een groot aantal Afrikaanse landen een stuk verder. Daar heeft men vaak geen computer maar vrijwel alle betalingen vinden plaats middels gebruik van de mobiele telefoon. Doordat internet slecht functioneert, men derhalve niet zoveel gebruik maakt van email, wordt er veel meer gereisd dan nodig zou zijn. Je kunt beter ergens naar toe gaan om iets gedaan te krijgen. Hierdoor is het permanente verkeersinfarct in Manila nog veel erger dan wanneer internet wel zou functioneren. Door de overheid is dit een gemiste kans om banen en economische groei te realiseren, bedrijven missen de boot, de bevolking blijft mede hierdoor arm.

You Might Also Like