April

Afgelopen vrijdag 21 juli heeft op Bahay Aurora het noodlot toegeslagen.
April, een ventje van 11 jaar kon plotseling niet meer lopen en viel steeds, ook een paar keer hard met zijn hoofd op de vloer.
Het duurde niet lang voordat we erachter kwamen dat April verlamd was geraakt.
April is direct naar het het provinciale ziekenhuis in Morong vervoerd. Daar bleek geen dokter aanwezig te zijn…
Vervolgens werd hij overgebracht naar een ander ziekenhuis in Morong. Daar kon de dokter niet vaststellen wat er aan de hand was.
Vervolgens is een ambulance geregeld en is April overgebracht naar een ziekenhuis in Manila.

 

 

Daar wilde men hem niet hebben, men had scan apperatuur maar dat was kapot. We zijn direct door gegaan naar het volgende ziekenhuis, hier was ook de apperatuur stuk…Daarna weer verder gereisd naar het volgende ziekenhuis, dwars door Manila en het verkeer zit daar permanent muurvast. Zo vast dat een ambulance met sirenes er ook niet doorkomt. Uiteindelijk is April dan na vele uren opgenomen maar ook dit ziekenhuis had kapotte scan apperatuur, gelukkig is er vlakbij een prive kliniek waar de apperatuur wel  werkte. Na opname begon een ellenlange procedure van papieren invullen voor Maylen en Ghie . Zij hebben 24 uur niet geslapen omdat ze van alles moesten regelen. Ondertussen kwam April op de wachtlijst voor de scan. Zondag 23 juli is die scan gedaan. Het blijkt dat het om een gesprongen bloedvat gaat. Nu moet er nog een ct andiogram worden gemaakt om precies vast te stellen welk bloedvat is gesprongen en op basis daarvan kan men bepalen of hij geopereerd moet worden. Deze specialistische apperatuur is wederom niet in het ziekenhuis en ook niet in de prive kliniek aanwezig. We zijn nu aan het uitzoeken waar deze scan kan plaats vinden.

 

 

Omdat Bahay Aurora een zeer beperkt personeelsbudget heeft is het volop “hocus pocus” geweest om personeel voor de rest van de kinderen te regelen. Het ziekenhuis eist permanente aanwezigheid van familie of kennissen omdat men niet genoeg personeel heeft om zorg te verlenen. Je verzuipt in de bureaucratie en je moet overal vooraf voor betalen waardoor je je afvraagd in hoeverre de patient belangrijk is. Het is erg ingewikkeld allemaal maar er is licht aan het eind van de tunnel. Het spreekt voor zich dat Bahay Aurora er alles aan doet om April de beste zorg te verlenen. Dit kost echter wel geld. Misschien een goede reden om te overwegen om donateur te worden van Bahay Aurora. www.bahayaurora.nl het wijst zich vanzelf. Meer dan 90 procent van onze inkomsten gaan rechtstreeks naar onze kinderen.

You Might Also Like