Sport voor medewerkers

Op de Filipijnen bestaat een chronisch gebrek aan beweging en ook het voedingspatroon laat vaak te wensen over.

Hierdoor is er een dramatisch aantal mensen met diabetes 2.  Om die reden hebben we voor kinderen al jaren een dagelijks sport programma, helaas doen onze medewerkers zelf niet mee aan de sport voor de kinderen.

Omdat onze medewerkers steeds langer in dienst blijven merken we dat er steeds meer gevallen van overgewicht zijn, ingegeven door slecht eetgedrag en geen sport.

Filipijnen is geen Nederland waar je niet moet aankomen met verplichte sport, op de Filipijnen kan dat wel.

Het leuke is dat mensen op de Filipijnen veel waarde hechten aan groepsactiviteiten. Die twee gegevens hebben we gecombineerd en zo is ons sport programma ontstaan.

De afgelopen 2 weken staan om 8.30 alle medewerkers op de court en wordt er een half “leslie Sansone” gedaan, dat is een bewegingsprogramma van youtube. Iedereen kan meedoen, maakt niet uit hoe oud je bent. Men is enthousiast over het programma, het bevordert de saamhorigheid enorm. Een paar medewerkers hebben geen dienst en komen speciaal voor de sport naar Bahay Aurora ! We willen echt iets doen om hun gezondheid op een hoger niveau te brengen. We werken met kinderen en dan heb je energieke en gezonde mensen en nodig. Naast dit sport programma geven we ook veel individuele voorlichting op het gebied van voeding.

We hebben gemerkt dat het ziekteverzuim oploopt en in het land wat een gruwelijk hoog percentage mensen heeft met diabetes 2 was het tijd om in te grijpen.

Ik speelde wel langer met de gedachte maar dacht dat je het niet verplicht kon stellen, dat blijkt dus wel te kunnen…bingo.

We zijn nu ongeveer 2 weken bezig. De mensen in de gele t-shirts zijn vrijwilligers, wel grappig om te zien dat zij dit korte programma niet kunnen volhouden.

Het is niet allemaal personeel maar de meeste wel. Social work is afwezig.

We spelen een youtube filmpje af op tv. Over een tijdje kunnen ze dit programma 30 minuten volhouden zonder problemen.

Voor wat betreft de voeding zijn we ze constant aan het stalken met youtube filmpjes over gezonde voeding.

Uiteindelijk moet dit het ziekteverzuim voorkomen en het komt uiteraard ten goede aan een ieder.

Bottumline : ze vinden het leuk. Iedereen kan meedoen, Angel is 70 en de jongste is 23

Klik op onderstaande link om het filmpje van de sportende medewerkers te zien.

 

You Might Also Like