Schoonmaken is leuk

Vroeg in de ochtend aten de Bahay Aurora kinderen hun ontbijt en maakten zij zich klaar om hun units en de omgeving te gaan schoonmaken.
De medewerkers deelden per unit taken uit die de kinderen moesten gaan doen. De meiden veegden het afval en de losse bladeren van de grond in de FABKI omgeving terwijl de jongens het gras knipten aan elke kant van hun unit, van de speeltuin tot het basketbalveld. De jongste kinderen uit unit 2 hielpen ook mee door losse bladeren op te rapen terwijl de oudere kinderen het afval scheidden in afbreekbaar en niet-afbreekbaar. Het niet-afbreekbare afval werd in het afvalhok opgeslagen om het later te kunnen recyclen en een deel van het afval werd meegenomen door de vuilniswagen.

De medewerkers legden de kinderen het belang en de voordelen van het schoonmaken van de omgeving uit, niet alleen gericht op het verfraaien van de omgeving, maar ook om toekomstige ziektes als knokkelkoorts en malaria te voorkomen, net als het broeden van slangen.

Aan het eind van de dag waren zowel de kinderen als de medewerkers moe en bezweet van het schoonmaken, maar ze waren vooral blij en tevreden met het resultaat van hun harde werk. De kinderen hebben geleerd dat het niet uitmaakt hoe groot en zwaar een taak ook mag zijn, als je niet moppert en iedereen meedoet en samenwerkt, het een kleine en makkelijke taak zal worden.

7-682-im-FOTO2-5268

7-683-im-FOTO2-4699

You Might Also Like