Wat was het goed om weer eens een aantal dagen in en rond het kinderhuis te vertoeven. Het is geweldig om te zien dat de kinderen gezond en opgewekt zijn. Het recept is: Op tijd eten, een eigen slaapplaats en netjes gekleed naar school.
En niet te vergeten de liefde van de huismoeders Ella en Ghie. Mijn petje af hoor.

Naast de directe zorg voor de kinderen valt ook het goede onderhoud van de gebouwen en de tuin op. Alles goed in de verf en op de meeste muren zijn vrolijke Disneyfiguren geschilderd. Je wordt vanzelf blij als je het terrein van het kinderhuis op komt.
Wat ik ook als een enorme verbetering heb ervaren, dat was de verharding van alle paden. Dat zal vooral in de regentijd van pas komen.
Het is ook leuk om te zien hoeveel er is aangeplant. De kinderen hebben de opdracht alles geregeld water te geven en dat doen ze trouw.
Nogmaals alles ziet er picobello uit en alle donateurs wil ik laten weten dat hun bijdrage erg goed terecht komt. Rechtstreeks en voor 100%.
De bekende strijkstok waar bij de meeste projecten veel aan blijft hangen, is er hier niet bij. Geen dure directeur, geen duur kantoor en geen dure reclamecampagne wat veel donateursgeld kost en waar niemand op zit te wachten. Daar doet de Stichting Noodhulp Filippijnen niet aan.

Een hartelijke groet van Gien en Jan voor alle kinderen en de medewerkers