In december heb ik Bahay Aurora enkele dagen bezocht samen met mijn broer Lex. En wat een geweldige ervaring was dat ! Ik had al veel gehoord over dit initiatief via Lex maar het is toch nog iets anders om het met eigen ogen te zien en ter plekke te ervaren.   Fantastisch om te zien hoe goed de weeskinderen worden opgevangen en welk goed werk er in het schooltje wordt verricht met de verstandelijk beperkte kinderen.

Ik heb heel veel bewondering voor Herke en Arlene. Wat een geweldige mensen zijn dat die volledig zonder eigenbelang continu bezig zijn met te proberen het leven voor kinderen die het moeilijk hebben een stukje beter te maken. Diep respect hiervoor ! En aan plannen geen gebrek. Nu de uitbreiding van het aantal weeskinderen, en straks… er wordt gedacht aan werkervaringsprojecten voor de kinderen als ze van school zijn. Ook worden initiatieven ondernomen op het gebied van ‘livelihood’, hierdoor hebben de lokale mensen werk en genereert het kindertehuis lokaal fondsen om de operationele kosten te kunnen betalen. Op termijn zal het kindertehuis naar verwachting minder afhankelijk worden van bijdragen uit het buitenland.
Het is mij duidelijk geworden dat alle donaties hier goed besteed worden en dat dit een mooi voorbeeld is van hoe projecten ook kunnen zijn, zonder geld dat aan een strijkstok blijft hangen zoals helaas maar al te vaak het geval is.

Fotograferen is een hobby van mij, en tijdens mijn bezoekje aan Bahay Aurora was mij gevraagd om fotos te maken. Nou, dat heb ik geweten. Mijn Nikon heeft overuren gemaakt. De kinderen vonden het erg leuk om op de foto gezet te worden. Ik hou ervan om close-ups te maken, liefst niet geposeerd. Dat laatste was erg lastig want als ik in de buurt was met mijn camera hadden ze het gelijk in de gaten en stonden al snel in de bekende pose met de vingers in een ‘V’ ! Toch vind ik dat er een paar mooie plaatjes geschoten zijn, ook deels niet geposeerd. Een aantal foto’s kun je al zien op de website. Het was erg leuk om te doen en sowieso erg leuk om gezellig met de kinderen bezig te zijn en met de kinderen te spelen.

Als klap op de vuurpijl was er een mooi kerstfeest waar ik erg van genoten heb (en natuurlijk weer veel foto’s heb gemaakt). De kinderen hadden erg hun best gedaan, een leuk programma in elkaar gedraaid en goed hun talenten laten zien op gebied van zang, dans en toneeltjes. Leuk.

Ik wil Bahay Aurora, en in het bijzonder Herke en Arlene bedanken voor de geboden gastvrijheid. Ik heb me heel erg welkom gevoeld.
Ik hoop dat van al die nieuwe bruisende plannen die er zijn er nog vele werkelijkheid kunnen worden !!
Bedankt voor deze mooie ervaring.

Ronald