Anne
Magandangarawsainyonglahat!
Net als vele van mijn leeftijdsgenoten had ik na het afronden van mijn middelbare schoolcarrière geen idee wat ik wilde studeren. Mijn grootste probleem hierbij was dat ik eigenlijk alles wel leuk vind, van talen tot economie, van geschiedenis tot aardrijkskunde en alles er tussenin. Ik had de opleiding Liberal Arts & Sciences in mijn hoofd maar wilde mijzelf wat extra tijd geven om een weloverwogen studiekeuze te maken.
In die tussentijd wilde ik graag iets doen wat ik heel erg leuk vind en waar ik de rest van mijn leven met veel plezier op terug zou kunnen kijken..
Read more…

Kristien
Bahay Aurora. Het huis van Aurora.Het huis als een thuis. Een thuis voor de kinderen, een extra familie. Steunend, samen, bij elkaar, een lief gebaar. Alle emoties: bang van de geesten, woede, frustratie, verdriet op z’n tijd, maar vooral vrolijkheid.Omringd door mensen die zorgen en geven,  die voor de kinderen leven.
Bahay Aurora, een huis en een thuis.
Read more…

Melissa
Ik ben Melissa de Wilde, studente uit Amsterdam, en ben sinds half januari terug uit de Filippijnen, waar ik 4,5 maand bij Bahay Aurora stage mocht lopen. Sinds ik terug ben vragen mensen mij regelmatig: “Hoe was het?” In eerste instantie zou ik met die mensen willen gaan zitten en 6 uur lang verhalen willen vertellen!
Read more…

Tom
Van november 2012 tot en met januari 2013 verbleef ik in het kindertehuis als vrijwilliger/stagiair. Ik ben inmiddels weer een aantal weken in Nederland, maar ik denk nog graag elke dag terug aan een geweldige ervaring in Bahay Aurora.
Read more…

Stephanie
Al sinds jongs af aan had ik de droom om na mijn studie naar het buitenland te gaan om aldaar anderen te kunnen helpen. Afgelopen zomer (2012) was het dan zover. Ik was afgestudeerd als Verpleegkundige en zou voor vier maanden naar Bahay Aurora gaan om een medische ruimte op te zetten voor de kinderen.
Read more…

Jeannine en Simon
Er heerst een goede sfeer in het tehuis ondanks alles wat er in de hoofden van de kinderen zit.Ze komen per slot van rekening niet zonder ervaringen bij Bahay terecht. We zijn dit keer meegegaan naar de school om te zien hoe o.a. Marai haar welverdiende medaille in ontvangst mocht nemen en hebben verschillende voorstellingen gezien, ook die van de kinderen van het tehuis. Iedereen was heel erg trots.
Read more…

Joop
Tijdens het ontbijt al wat over de achtergronden van de kinderen gehoord en dan raakt het je des te meer dat (met name de allerkleinsten) zo op zoek zijn naar liefde, warmte en aandacht. Het is zo’n kleine moeite om ze een aai over de bol te geven, een knuffel en met ze te stoeien of gek te doen en het betekent zo veel voor ze!! Ook al ben je een volkomen vreemde voor ze, het verlangen naar liefde en aandacht is vele malen groter dan de ‘angst voor die vreemdeling’. En dat is toch wel wat mij het meest heeft geraakt.
Read more…

Jacintha
Na de rondleiding gingen we aan de slag met het aanleren van Twee emmertjes water halen en het leren van het Filippijnse liedje. Verbazingwekkend hoe snel de kinderen de Nederlands tekst konden uitspreken én konden lezen, want de tekst stond op het bord geschreven. Zij hadden het toch sneller onder de knie dan wij die het Filippijnse liedje van de kinderen moesten leren. Dat viel niet mee, en we zijn blij dat het gefilmd is, want daar zullen we thuis nog goed op moeten studeren om te zorgen dat het kinderkoor dit liedje ook gaat zingen tijdens het concert.
Read more…

Michiel
Tussen alle werkzaamheden door leerde ik alle (toen nog) 34 kinderen stuk voor stuk kennen. Niet alleen bij naam maar ook hun achtergronden en hun persoonlijkheid. Het is ongelooflijk wat een (veer)kracht en levendigheid die kinderen hebben. Soms vergat ik hun historie en ik hoop, zij ook. Deze kinderen gaan echt wat van hun leven maken en Bahay Aurora helpt hun daar een handje aan mee. Een flinke en sterke hand!
Read more…

Ronald
In december heb ik Bahay Aurora enkele dagen bezocht samen met mijn broer Lex. En wat een geweldige ervaring was dat ! Ik had al veel gehoord over dit initiatief via Lex maar het is toch nog iets anders om het met eigen ogen te zien en ter plekke te ervaren.  Fantastisch om te zien hoe goed de weeskinderen worden opgevangen en welk goed werk er in het schooltje wordt verricht met de verstandelijk beperkte kinderen.
Read more…

Anne en Lex
Als projectcoördinator van WoS ben ik al vele malen in en buiten Manilla geweest en had hier thuis al veel over verteld. Maar het is natuurlijk iets heel anders om dit met eigen ogen te zien en te ervaren. Toen de mogelijkheid zich voordeed voor mijn oudste dochter om extra vrij te krijgen van school hebben we niet geaarzeld. Tijdens onze reis van anderhalve week naar de Filippijnen hebben we twee projecten bezocht. Graag vertel ik iets over onze ervaringen bij kindertehuis Bahay Aurora in Baras, Rizal.
Read more…

Petra en Jan Willem
Van 12-11-2008 tot 2-12-2008 zijn wij te gast geweest bij Herke en Arlene. Wij konden in deze periode van zeer dichtbij het dagelijkse leven op de Filippijnen meemaken. We hebben genoten, maar wat een ander leven dan wij hier gewend zijn!

Read more…

Gien en Jan
Wat was het goed om weer eens een aantal dagen in en rond het kinderhuis te vertoeven. Het is geweldig om te zien dat de kinderen gezond en opgewekt zijn. Het recept is: Op tijd eten, een eigen slaapplaats en netjes gekleed naar school.
En niet te vergeten de liefde van de huismoeders Ella en Ghie. Mijn petje af hoor. 

Read more…

Jurgen
Vier maanden bracht Jurgen door bij Bahay Aurora op de Filippijnen. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma vroeg hij zich wat hij verder wilde in het leven. Na overleg met zijn ouders en buren (Herke en Arleen Smidstra) werd besloten om wat tijd door te brengen bij het kindertehuis.
Read more…

Inge
Ik heb in januari 2007 2 weken gelogeerd bij Herke en Arleen. En ik heb hier een prima tijd gehad en veel kunnen ervaren van de manier van leven, de cultuur en het eten op de Filippijnen. Herke en Arleen doen heel goed werk door het kindertehuis op een liefdevolle en professionele manier te runnen.
Read more…

Esther
hallo Allemaal
Het is al weer een poosje geleden ,maar ik mis jullie en de Filippijnen nog steeds. Eigenlijk moet je mensen waarschuwen… Als je er eenmaal geweest bent dan verandert er iets in je leven en je manier van denken.
Read more…