Magandangarawsainyonglahat! 

Net als vele van mijn leeftijdsgenoten had ik na het afronden van mijn middelbare schoolcarrière geen idee wat ik wilde studeren.
Mijn grootste probleem hierbij was dat ik eigenlijk alles wel leuk vind, van talen tot economie, van geschiedenis tot aardrijkskunde en alles er tussenin.
Ik had de opleiding Liberal Arts & Sciences in mijn hoofd maar wilde mijzelf wat extra tijd geven om een weloverwogen studiekeuze te maken.
In die tussentijd wilde ik graag iets doen wat ik heel erg leuk vind en waar ik de rest van mijn leven met veel plezier op terug zou kunnen kijken.

5 jaar geleden had ik samen met mijn vader een bezoek gebracht aan Bahay Aurora en dat heb ik als heel fantastisch en speciaal ervaren (lees de ervaringen van 5 jaar geleden op deze pagina). Ik wilde daarom graag terugkeren naar dit kindertehuis om mijn steentje bij te dragen.
Met meer dan 40 kinderen heeft Bahay Aurora altijd wel behoefte aan leuke activiteiten en ik bedacht dat ik daar goed in zou kunnen voorzien.
Mijn grootste hobby is muziek maken, ik heb mijn hele leven fluit gespeeld en in koren gezongen en besloot daarom om aan een selecte groep kinderen blokfluitles te geven.
Daarnaast was het altijd al de droom van Herke Smidstra om een musical te produceren in Bahay Aurora en die taak wilde ik ook graag op me nemen.

Ook heb ik tijdens mijn verblijf een onderzoek naar het vrijwilligersbeleid uitgevoerd en hierin aanbevelingen gegeven ter verbetering zodat ik de toekomst Bahay Aurora en vrijwilligers een nog betere ervaring aan het vrijwilligerswerk over kunnen houden.Mijn tijd bij Bahay Aurora was onvergetelijk.
Voor mijn vertrek had ik geleerd om Tagalog, de taal die in de regio van Manilla gesproken wordt, te spreken. Daar kon ik al vanaf dag 1 goed gebruik van maken. Ik heb veel ontdekt over mijzelf, onder andere hoe leuk ik het vind om in een internationale omgeving te leven en hoe makkelijk ik mij kan aanpassen aan een andere cultuur.
Ik voelde me al heel snel als een vis in het water in het thuis waar kinderen dagelijks door een hecht team alle liefde, verzorging, onderwijs, voedsel, onderdak en plezier krijgen waar ze recht op hebben. De Filipijnse mensen zijn zo vriendelijk, warm, positief en grappig. Ze zeggen niet voor niets: ‘It’s more fun in the Philippines!’

De muzieklessen die ik gegeven heb, zijn een ongelofelijk succes geworden en ik ben heel erg dankbaar dat ik de kans gekregen heb om mijn passie met deze lieve en talentvolle kinderen te delen.
De 2 musicalopvoeringen waren een grote uitdaging en een even groot succes, waarin alle kinderen van Bahay Aurora, van jong tot oud, een rol hadden als acteur, danser, zanger of blokfluitspeler.

Ik heb een mooi aantal mogelijke verbeterpunten gevonden voor het vrijwilligersbeleid waarmee ik hoop dat Bahay Aurora zich verder mee kan ontwikkelen.
Kortom, alles wat ik wilde bereiken is gelukt!

Ik raad iedereen die net als mij een fantastische ervaring wil opdoen in een kleinschalige stichting met de liefste kinderen en houseparents ter wereld in de altijd zonnige Filipijnen, zeker aan om vrijwilligerswerk te doen bij Bahay Aurora.

Inmiddels heb ik nog elke dag heimwee maar ik heb het ook erg naar mijn zin bij de opleiding Liberal Arts & Sciences in Utrecht en ik weet zeker dat ik nog vele malen terug zal keren naar de plek waar mijn hart ligt.

Meer lezen over mijn ervaringen? Kijk dan op: www.facebook.com/annehelptbahayaurora