Nieuwe woningen na brand

In Augustus 2020 brak er brand uit in een krottenwijkje niet ver van Bahay Aurora ergens in de bergen waar de armste mensen wonen. Door de brand waren er gelijk 12 families dakloos, zo vlak voor de natte moesson was dat echt een drama temeer omdat er 21   kinderen bij betrokken waren. Gelukkig waren er geen slachtoffers behalve een man met derde graad brandwonden. We hebben hem met medicatie kunnen helpen en hij is helemaal genezen. Op zich een wonder omdat dit soort grote brandwonden vaak infecties tot gevolg hebben. Het was buitengewoon ingewikkeld om deze mensen te helpen. De Filipijnen zit net als de rest van de wereld midden in de corona pandemie met dit verschil dat er op de Filipijnen nog nauwelijks mensen gevaccineerd zijn. De overheid probeert door allerlei blokkades op reizen de besmettingen zoveel mogelijk te beperken maar dat lukt maar mondjesmaat. Door die blokkades was het heel lastig deze woonwijk te voorzien van materiaal om de wijk te herbouwen maar ook al zitten Arlene en ik momenteel op 10.000 km afstand, het is ons toch gelukt. Tijdens de bouw hebben we verschillende keren een voedselmissie gedaan voor deze mensen. Net voor de natte moesson 2021 heeft iedereen weer een dak boven zijn hoofd. De wijkbewoners zijn ons maar natuurlijk met name Bram en Mandy, de donateurs van dit project zeer dankbaar voor de hulp die zij hebben geboden.

Foto van na de brand en nu:

 

 

You Might Also Like