Al sinds jongs af aan had ik de droom om na mijn studie naar het buitenland te gaan om aldaar anderen te kunnen helpen.
Afgelopen in de zomer van 2012 was het dan zover. Ik was afgestudeerd als Verpleegkundige en zou voor vier maanden naar Bahay Aurora gaan om een medische ruimte op te zetten voor de kinderen.

Nadat ik in Nederland een aantal sponsoracties op touw had gezet en een mooi bedrag mee kon nemen ben ik eind september vertrokken richting de Filippijnen. In het begin was het een behoorlijke cultuurshock, maar wat werd ik hartelijk ontvangen! Zowel door de kinderen als door de staf, werkelijk onbeschrijfelijk. Vervolgens hebben we de eerste weken wat plannen gemaakt voor het opzetten van de medische ruimte. Vervolgens met verschillende stafleden de benodigde spullen aangeschaft en toen kon het schilderen en het opknappen van de oude keuken beginnen. Dit zou de nieuwe medische ruimte worden. Het werd al gauw ‘the Dutch room’ genoemd.

Het heeft heel wat zweetdruppeltjes gekost maar het resultaat mag er zijn. Alle hulp en steun die ik heb gekregen was werkelijk super. Daarna hebben we ons op de inboedel gericht en hebben we vele dingen aangeschaft zoals, een bureau, een medicijnkast en een flinke voorraad medicijnen. Toen dit eenmaal afgerond was konden we de kinderen hier gaan behandelen.
Elke avond na het eten komen de kinderen die hulp nodig hebben naar de medische ruimte om daar de hulp te krijgen die ze nodig hebben.

Het geeft een goed gevoel om dit voor deze kinderen te kunnen betekenen. In het begin keek iedereen nog de kat uit de boom, maar al gauw waren ze over die drempel heen en kwamen ze uit zichzelf naar mij toe. Geweldig toch! Daarnaast heb ik ook de mogelijkheid gehad om wat meer van de Filippijnen te kunnen zien en heb ik onder andere het eiland Palawan bezocht.
Dit is werkelijk waar echt een aanrader! Alle plaatjes uit de reisgidsen worden dan ineens werkelijkheid!

Al met al was een van de beste keuzes die ik in mijn leven gemaakt heb om alles in Nederland achter te laten en een aantal maanden naar de Filippijnen te vertrekken. Het is zo bijzonder en inspirerend om enkele maanden in een andere cultuur te leven. Ik heb het super naar mijn zin gehad, zoveel gezien, meegemaakt en bovenal zoveel nieuwe vrienden gemaakt. Echt een ervaring die ik nooit zal vergeten!

Stephanie