Vernevelaars

Het komt regelmatig voor dat we groepen op bezoek krijgen die dan hun verjaardag vieren samen met de kinderen, een Filipijns gebruik.

Deze keer was er ook een groep maar in plaats van hamburgers en kleine cadeautjes voor de kinderen kregen we 2 medische apparaten.
Het zijn nebulizers (vernevelaars) euen apparaat wat je kan gebruiken bij benauwdheid.
Je doet er water en medicijnen in en dat verneveld dan. De gebruiker krijgt een mondkapje en na enige tijd voelt de persoon zich veelal stukken beter omdat hij weer vrij kan ademhalen. Veel van onze kinderen zijn in mindere of meerdere mate astmatisch. Dat komt veelal door slechte woonomstandigheden in het verleden, ze leven of vlak bij een grote snelweg in Manila of leven in de buurt of op een vuilnisbelt. Dat is funest voor je luchtwegen, de vervuiling is enorm en dan krijg je dus astma gerelateerde problemen. Omdat we niet elke keer naar het ziekenhuis kunnen gaan met een kind dat benauwd is zijn we heel blij met deze apparaten. In het ziekenhuis zijn vaak ellenlange wachtrijen en slechts één apparaat, bovendien is dan één medewerker vele uren met één kind weg en moet de andere medewerker al het werk alleen doen. Er is dan geen beginnen aan dus proberen we kinderen met benauwdheid met wat oefeningen wat verlichting te geven en ze te leren kalm te blijven. Dit is natuurlijk vele malen beter. We zijn dan ook heel blij met deze twee apparaten. We hebben een verpleegkundige in dienst en die weet heel goed hoe hij met deze apparatuur om moet gaan.

You Might Also Like