Fysieke conditie

Fysieke conditie

Als volwassenen denken aan sporten, dan denkt het overgrote deel aan de sportschool en de loopband of het heffen van gewichten.

Voor de kinderen van Bahay Aurora betekent sporten echter spelen en fysiek bezig zijn. Voorbeelden hiervan zijn wanneer de kinderen basketbal spelen, hardlopen, fietsen of wanneer zij tikkertje spelen. Ook traditionele spelletjes als luksong tinik (dit is een spelletje waarbij de kinderen over elkaar of over voorwerpen heen springen en waarbij de hindernis steeds hoger gemaakt wordt) en patintero (een spelletje waarbij twee teams zijn, een aanvallend en een verdedigend team, het aanvallende team moet proberen om de lijn van de verdedigers over te steken) vallen hier onder.

Elke middag worden de kinderen, samen met de medewerkers en vrijwilligers verzamelt voor de dagelijkse sportactiviteiten. Als mevrouw Arleen Smidstra er is, dan leidt zij de dagelijkse sportactiviteiten. Hier benadrukt zij nogmaals het belang en de voordelen van sporten. Dit verhoogt de kinderen hun kennis, vaardigheden en positieve houding ten opzichte van gezondheid. Het leert de kinderen ook iets over fysieke, psychische, emotionele en sociale gezondheid. Het motiveert de kinderen om hun gezondheid te bevorderen en behouden om ziekten te voorkomen en om risicovol gedrag te verminderen.

Dit alles wordt gedaan om de kinderen een actieve en positieve leefstijl te laten ontwikkelen. De combinatie van kennis en activiteit zal de kinderen helpen overtuigen dat sporten belangrijk is voor hun welzijn en de kans vergroten dat sport een vast onderdeel van hun dagelijks leven zal worden. Als de kinderen sport als vast onderdeel van hun leven zien, is de kans groter dat ze ook andere factoren die bijdragen aan hun gezondheid integreren in hun leefstijl.

Naast genieten van het sporten en de voordelen voor de gezondheid, zijn fysiek fitte kinderen beter in staat om fysieke en psychologische uitdagingen te hanteren en bovendien slapen fitte kinderen beter.

Sporten is leuker bij Bahay Aurora!

7-688-im-FOTO2-9459

7-687-im-FOTO2-2285

You Might Also Like