Boottrip

Op 21 April zijn we met alle kinderen van Bahay Aurora een dagje gaan varen. Anne de Vries, die hier vorig jaar als vrijwilligster is geweest, had geld ingezameld voor onze kinderen. Een deel hiervan wordt nog steeds gebruikt om de kinderen muziekles te kunnen geven en er was ook een deel bestemd voor een dagje varen.
De avond voorafgaand aan de boottocht waren de kinderen heel opgewonden. We hadden alle grotere kinderen ‘buddy’ gemaakt van een kleiner kind. De meesten hadden nog nooit in een boot gevaren dus de kinderen waren heel opgewonden en een aantal kon er nauwelijks van slapen. In de vroege ochtend hadden we een hele grote jeepney gehuurd waar vrijwel iedereen in kon, de rest ging met onze eigen auto. We waren met meer dan 50 man dus een hele volksverhuizing. Onderweg waren de kinderen doodstil en zaten met grote ogen te kijken en te wachten wat ging gebeuren.
In de haven van Binagonan lag de boot al op ons te wachten en iedereen ging snel aan boord. Een knots van een boot, dus er was ruimte genoeg. De boot had een hele zware motor en toen die werd gestart schreeuwden een aantal kinderen van opwinding. De boot voer ook best snel dus dat vonden de kinderen geweldig. We kregen een tour over het meer en tegen 12 uur zijn we aangemeerd bij een eiland om te lunchen. Toen we vlak bij de kust waren mochten de kinderen in het water springen om te zwemmen, dat hoefden we geen twee keer te zeggen, iedereen overboord! Allen hebben zich opperbest vermaakt in het water en zelfs toen één van de kinderen in het water had gepoept…(de drol werd er netjes uitgevist en op het land gedeponeerd) mocht dat de pret niet drukken. We hebben gezellig met elkaar gepicknickt en daarna zijn we naar een basketbalveldje gegaan van de nederzetting vlakbij. Hier mengden de kinderen al snel met de lokale kinderen en hebben ze gebasketbald en gevolleybald. We hadden ook een vlieger mee en daar is ook veelvuldig mee gespeeld, ook tijdens de boottocht op het meer werd de vlieger opgelaten vanaf de boot.

Het was een grandioze dag voor allen die zijn mee geweest. Anne en alle donateurs die dit mogelijk hebben gemaakt: heel hartelijk bedankt, jullie hebben onze kinderen een onvergetelijke ervaring bezorgd.

7-732-im-FOTO2-6169

7-734-im-FOTO2-6757