Oud en Nieuw

Op de Filippijnen is het gebruikelijk om net na middernacht samen met de familie te gaan eten. Bij Bahay Aurora doen we dat ook, men noemt dat hier “Media Nocha”. De meeste kinderen zijn opgebleven tot 12 uur en diegenen die al sliepen werden wakker gemaakt om samen aan tafel te gaan, ontzettend gezellig. Vervolgens gaat men vuurwerk afsteken.Tegenwoordig is het alleen maar siervuurwerk. De overheid heeft knalvuurwerk verboden, omdat er te veel slachtoffers vielen. Het is dus veel rustiger dan vroeger. Het kabaal maken met vuurwerk en toeters is komen overwaaien uit China, waar dit gebruik bedoeld was om de slechte geesten te verdrijven.Bij Bahay Aurora steken we om veiligheidsredenen geen vuurwerk af maar maken we luide muziek en gaan de kinderen dansen, daarnaast hebben de kinderen een plastic toeter voldoende herrie uitkomt. Voor dit jaar verwachten we dan ook geen slechte geesten op Bahay Aurora, de kinderen hebben heel veel lawaai gemaakt. Vanuit Bahay Aurora willen we onze trouwe donasteurs heel hartelijk danken voor hun steun die we door de jaren heen hebben ontvangen en we wensen een ieder een heel gelukkig 2016 !

7-788-im-foto2-5245

You Might Also Like