Eric en Rodel naar college

De broers Eric en Rodel hebben in Bahay Aurora gewoond vanaf dat ze baby’s waren. De broertjes werden gevonden in een doos op de vuilnisbelt, door iemand daar achtergelaten. Inmiddels zijn het twee stevige knapen die onlangs de highschool met goed gevolg hebben afgerond. Rodel en Eric zijn elkaars meest waardevolle bezit. En doordat ze vrijwel hun hele leven in Bahay Aurora zijn opgegroeid en geen herinneringen hebben aan hun ouders is Bahay Aurora gewoon thuis.
Afgelopen week zijn ze voor het eerst naar college geweest en het is weer even wennen voor de jongens in deze nieuwe omgeving. Allemaal nieuwe gezichten en andere regels waar ze zich aan moeten houden. Eric studeert nu computer technologie en Rodel is begonnen met hotel en restaurant management. Over 2 jaar hopen we dat deze jongens met een diploma op zak een baan kunnen gaan zoeken.
Zo’n studie is best kostbaar voor Bahay Aurora, het kost ongeveer € 50 per persoon per maand. We zijn nog op zoek naar sponsors die willen bijdragen in de studiekosten van Eric en Rodel. Nog een paar jaar en dan kunnen deze kanjers op eigen benen staan, dan zit ons werk er weer op…De jongens zijn heel gemotiveerd om deze volgende stap in hun carrière te maken. Studeren is een luxe op de Filipijnen en met een diploma op zak kun je meestal wel een baantje vinden die bij je opleiding past.
Wordt vervolgd…..

You Might Also Like