Weer naar school

Na 2 maanden zomervakantie is de tijd aangebroken dat de kinderen weer naar school gaan. Alle kinderen, van jong tot oud, zijn heel opgewonden om weer naar school te gaan. Om nieuwe dingen te leren en nieuwe vrienden te maken.

Sommige kinderen gaan voor de eerste keer naar school en dat is hartstikke spannend natuurlijk. De meeste andere kinderen komen in een hogere klas en dat is natuurlijk ook spannend.

In Nederland vinden we het de normaalste zaak van de wereld, maar kinderen die op straat opgroeien gaan niet naar school, hebben geen mooi schooluniform en moeten bovendien hard werken om iets te eten te hebben. Voor hen is het geweldig om naar school te gaan. En helemaal als je nieuwe schoenen, een nieuw uniform en een prachtige rugzak hebt gehad. Dan is naar school gaan geen straf maar echt een luxe en helemaal als je bij thuiskomst ook nog een lekkere maaltijd krijgt voorgeschoteld…wat wil je nog meer?
Kinderen die de ellende van de straat hebben meegemaakt waarderen dit best wel. Al weken van te voren vragen de kinderen wanneer de eerste schooldag is want daar kijken ze echt naar uit.

Als medewerker merk je dat men er naartoe groeit en reikhalzend naar uit kijkt om naar school te gaan. Het was als medewerkers fantastisch om te ervaren dat de kinderen hun nieuwe uniform aantrokken, de nieuwe rug tassen kregen, schriften en pennen in hun rugzak kregen en ook nog eens een paraplu (geen luxe in het natte seizoen).

De kinderen konden hun geluk niet op en op het hele terrein waren geluk en dankbaarheid voelbaar.

You Might Also Like