Vakantie


Het is weer vakantie op de Filipijnen. Gedurende de zomer is het snikheet op de Filipijnen en dan is het binnen nauwelijks uit te houden. Op school zitten zonder airconditioning gaat gewoon niet.
Om de kinderen lekker bezig te houden hebben we een dagprogramma gemaakt waarbij er ’s morgens, ’s middags en ’s avonds leuke activiteiten zijn.
Vandaag zijn een groepje kinderen aan het trainen voor de wandeltocht die wel elk jaar houden. We doen het met kleine groepjes omdat het onveilig is met een grote groep, het verkeer is nogal vijandig. Ook personeelstechnisch is het wat simpeler te organiseren om regelmatig met kleine groepjes te gaan.
In de vroege ochtend, rond 5.30 AM ging deze groep vandaag wandelen, zo vroeg omdat het anders te heet is.
Kinderen vinden dit geweldig en genieten van de opkomende zon en de gezelligheid op straat die er rond dat tijdstip volop is. Iedereen is bang van de zon dus men staat massaal heel vroeg op om dingetjes rond huis te doen of eten voor hun huis te verkopen. Filipijnen is een prachtig land en het uitzicht is hier en daar adembenemend. Inmiddels zijn alle mensen die de afgelopen jaren op bezoek zijn geweest bij Bahay Aurora uitgenodigd voor de wandeltocht. 40MM uit Venhuizen heeft jaren geleden het initiatief genomen om organisaties te ondersteunen bij hun lokale wandeltocht. Onze eerste wandeltocht was zo goed bevallen dat we hier een jaarlijks terugkerend evenement van hebben gemaakt. Door de publiciteit komt het kindertehuis op een positieve manier in het nieuws en dat heeft weer tot gevolg dat we veel bezoekers krijgen die gebruiksartikelen doneren. Iedereen happy!

You Might Also Like