Eric en Rodel naar college

De broers Eric en Rodel hebben in Bahay Aurora gewoond vanaf dat ze baby’s waren. De broertjes werden gevonden in een doos op de vuilnisbelt, door iemand daar achtergelaten. Inmiddels zijn het twee stevige knapen die onlangs de highschool met goed gevolg hebben afgerond. Rodel en Eric zijn elkaars meest waardevolle bezit. En doordat ze vrijwel hun hele leven in Bahay Aurora zijn opgegroeid en geen herinneringen hebben aan hun ouders is Bahay Aurora gewoon thuis.
Afgelopen week zijn ze voor het eerst naar college geweest en het is weer even wennen voor de jongens in deze nieuwe omgeving. Allemaal nieuwe gezichten en andere regels waar ze zich aan moeten houden. Eric studeert nu computer technologie en Rodel is begonnen met hotel en restaurant management. Over 2 jaar hopen we dat deze jongens met een diploma op zak een baan kunnen gaan zoeken.
Zo’n studie is best kostbaar voor Bahay Aurora, het kost ongeveer € 50 per persoon per maand. We zijn nog op zoek naar sponsors die willen bijdragen in de studiekosten van Eric en Rodel. Nog een paar jaar en dan kunnen deze kanjers op eigen benen staan, dan zit ons werk er weer op…De jongens zijn heel gemotiveerd om deze volgende stap in hun carrière te maken. Studeren is een luxe op de Filipijnen en met een diploma op zak kun je meestal wel een baantje vinden die bij je opleiding past.
Wordt vervolgd…..

Weer naar school

Na 2 maanden zomervakantie is de tijd aangebroken dat de kinderen weer naar school gaan. Alle kinderen, van jong tot oud, zijn heel opgewonden om weer naar school te gaan. Om nieuwe dingen te leren en nieuwe vrienden te maken.

Sommige kinderen gaan voor de eerste keer naar school en dat is hartstikke spannend natuurlijk. De meeste andere kinderen komen in een hogere klas en dat is natuurlijk ook spannend.

In Nederland vinden we het de normaalste zaak van de wereld, maar kinderen die op straat opgroeien gaan niet naar school, hebben geen mooi schooluniform en moeten bovendien hard werken om iets te eten te hebben. Voor hen is het geweldig om naar school te gaan. En helemaal als je nieuwe schoenen, een nieuw uniform en een prachtige rugzak hebt gehad. Dan is naar school gaan geen straf maar echt een luxe en helemaal als je bij thuiskomst ook nog een lekkere maaltijd krijgt voorgeschoteld…wat wil je nog meer?
Kinderen die de ellende van de straat hebben meegemaakt waarderen dit best wel. Al weken van te voren vragen de kinderen wanneer de eerste schooldag is want daar kijken ze echt naar uit.

Als medewerker merk je dat men er naartoe groeit en reikhalzend naar uit kijkt om naar school te gaan. Het was als medewerkers fantastisch om te ervaren dat de kinderen hun nieuwe uniform aantrokken, de nieuwe rug tassen kregen, schriften en pennen in hun rugzak kregen en ook nog eens een paraplu (geen luxe in het natte seizoen).

De kinderen konden hun geluk niet op en op het hele terrein waren geluk en dankbaarheid voelbaar.