Kunst

Leeann, 1 van onze huisvaders is ook een groot liefhebber van kunst.
Hij maakt zelf ook prachtige dingen. Volgens hem is kunst iets wat is gemaakt door voorstellingsvermogen in combinatie met
vaardigheden, een vaardigheid die door oefening, studie en observatie wordt ontwikkeld.

Leeann is geïnspireerd door kunst en wil dat graag overbrengen op de kinderen. Die kinderen hebben in zijn visie
alleen hulp nodig om hun talent zichtbaar te maken.Hij heeft er plezier van als de kinderen leren hun unieke designs maken van letters en kleuren.

Door veel te oefenen kunnen sommige kinderen uitgroeien tot artiesten en kunnen er zelfs een inkomen aan overhouden.
Ze kunnen ansichtkaarten maken, schilderijen of posters. Wat wil je nog meer, geld verdienen door iets te doen wat je heel leuk vindt.

Diepe Rouw

Nederland is in diepe rouw , dat laat ook de bestuursleden, medewerkers, vrijwilligers en de kinderen van Bahay Aurora niet onberoerd.

Ouders die hun kind(eren) zijn verloren, het is het ergste wat ouders kan overkomen. Gezinnen die helemaal of gedeeltelijk zijn omgekomen, partners die elkaar nooit weer zullen zien, de pijn is onbeschrijfelijk en we voelen net als de duizenden Nederlanders die gisteren langs de snelweg stonden en vandaag daar ongetwijfeld weer staan onthutst mee met de nabestaanden van deze ramp.

De toespraak van Minister Timmermans in de VN heeft zowel bij ons hier in Nederland als op de Filippijnen en wereldwijd diepe indruk gemaakt. Bestuurders die zoveel inzet en medeleven publiekelijk laten blijken verdienen ons diepe respect. Met uiterste inspanningen wordt er getracht en bereikt dat er een waardig afscheid komt voor de slachtoffers van deze zinloze moord partij. We zijn ervan overtuigd dat die zelfde gedrevenheid ingezet wordt om verantwoordelijken voor deze ramp te berechten.

Op deze momenten ben ik zo trots om Nederlander te zijn.
We wensen een ieder die familieleden verloren heeft in deze ramp heel veel sterkte om dit intense verdriet te kunnen dragen.

Herke Smidstra

Nieuwsbrief in een nieuw jasje

We vinden het belangrijk om donateurs en geïnteresseerden goed op de hoogte te houden. Dat doen we met
grote regelmaat via onze website & Facebookpagina en met de nieuwsbrief die twee keer per jaar
verschijnt.
Met hulp van Gaby Verheyen van Invormail Reclamestudio heeft onze nieuwsbrief een ‘nieuw
jasje’gekregen. Wij zijn trots op het resultaat en willen Gaby bedanken voor het prachtige ontwerp.
Veel leesplezier!

Bezoek vrienden van Bahay Aurora

Het was een prachtige zondagochtend toen de groep van Nenita Napole op bezoek kwam bij Bahay Aurora. Nenita is een goede vriendin van ons, ze is al een aantal keren met haar vrienden op bezoek geweest. Deze keer hadden ze spelletjes bedacht die ze samen met onze kinderen gingen doen. De kinderen vinden dat altijd prachtig. Ze hadden ook cadeautjes meegenomen voor onze kinderen, drinkbekers (om drinken in mee te nemen naar school) en een gezondheidskit. Natuurlijk had men naar Filippijns gebruik ook iets te eten meegenomen: spaghetti en sap, genieten maar weer!

Na de lunch hadden we alweer bezoek. Deze keer kwam de familie van Hubert Perez (Member of BUKLURAN GROUP). Deze mensen zijn ook al vaker geweest en zij kwamen de kinderen slippers brengen en daarnaast ook nog schoolspulletjes.
Dat kunnen we goed gebruiken omdat al onze kinderen naar school gaan en die kostenpost enorm hoog is. Dus heel hartelijk dank voor deze bijdrage!

Zoals altijd vinden de kinderen het fijn als er mensen op bezoek komen. Ze zijn enthousiast en dankbaar voor de spullen die ze hebben mogen ontvangen.