Goed voorbereid op…

In de week van 16 Juli trok er weer een zeer krachtige tyfoon genaamd ‘Glenda’ over de Filipijnen. 77 mensen verloren hierbij het leven. Manilla werd vol getroffen door de tyfoon en was helemaal ontregeld (geen elektriciteit, omgewaaide bomen, afgerukte daken, overheidsdiensten die slecht functioneerden).
Het was een chaos.

Gelukkig heeft Bahay Aurora geen schade ondervonden van ‘Glenda’ .
Ter voorbereiding op de tyfoon hadden de medewerkers en kinderen zich volgens ons vaste protocol voorbereid. Iedereen verblijft dan op de eerste verdieping van het voormalige schooltje waar we een ruimte hebben die ’typhone-proof’ is. Hier zitten de kinderen veilig en hier hebben ze ook de nacht doorgebracht. Voor de zekerheid had men eten, water en waardevolle spullen meegenomen. Het enige wat je dan nog kan doen is bidden voor ieders veiligheid. Het is altijd spannend als er een tyfoon voorbij gaat, je weet maar nooit hoe het afloopt en voor je het weet is je leven in gevaar.

De volgende morgen hebben de kinderen en de medewerkers de rommel opgeruimd die de tyfoon op het terrein had achtergelaten en gelukkig was er geen schade.

Maar veel belangrijker…..er waren geen slachtoffers.

You Might Also Like