Voorlichting

Melissa Coens uit Enkhuizen loopt stage bij ons en is de afgelopen maanden bezig geweest om een voorlichtingsprogramma te maken voor al onze kinderen. Voor meisjes en jongens, voor jongere en oudere kinderen. Het is een hele serie geworden van allerlei onderwerpen die voor onze kinderen van belang zijn. Zo is er een powerpoint over waarden en normen / omgangsvormen, over tandenpoetsen en handen wassen voor de kleintjes maar ook seksuele voorlichting voor de oudere kinderen. Over gokken en alcohol en drugs etc.
Het is een heel pakket geworden, allemaal leuke illustratieve powerpoints. We hebben een beamer en we hebben een deel van de muur wit geverfd zodat het goed te projecteren is op de muur in unit 3. Doordat we nu internet op de units hebben, zullen er tijdens de presentaties ook korte YouTube filmpjes bij worden vertoond. De kinderen vinden het allemaal best interessant.
De powerpoints worden minimaal 2 x per jaar vertoond, een beetje verspreid over het hele jaar. We krijgen ook regelmatig nieuwe kinderen en het kan natuurlijk geen kwaad om bepaalde onderwerpen wat vaker met elkaar te bespreken.

7-724-im-FOTO2-7495

You Might Also Like