Snuffelstage bij Bahay Aurora

Deze week is Daniel onze gast, samen met zijn vader Joop. Joop komt al weer voor de zesde keer bij Bahay Aurora en de kinderen zien hem dan ook als een oude bekende. Daniel moest een snuffelstage doen voor de MAVO en toen kwam de vraag of dat bij Bahay Aurora kon. Natuurlijk zetten wij de deur wagenwijd open voor Joop en Daniel. Voorafgaand aan dit bezoek hebben Joop en Daniel een inzamelingsactie gedaan om geld op te halen voor onzer rijstactie. De kinderen eten 168 zakken rijst per jaar à € 6720,-  .
Joop en Daniel hebben voordat ze vertrokken naar de Filippijnen het fantastische bedrag van € 3100,- overgemaakt. Hiervan kunnen de kinderen bijna een half jaar rijst eten en rijst is het basisvoedsel op de Filippijnen.
We willen Joop en Daniel, maar ook een ieder die een bijdrage heeft gegeven om tot dit kolossale bedrag te komen, dan ook heel hartelijk danken. Onze speciale dank gaat uit naar Merinda en Mika. Dit zijn de nog jonge buurmeisjes van Daniel. Zij hebben speciaal voor deze rijstactie hun spaarpot gebroken en een bedrag gegeven van € 75,- Dat vinden we geweldig, heel hartelijk dank Merinda en Mika!!
We gaan jullie niet vergeten. Daniel heeft een uitgebreid programma om kennis te nemen van Bahay Aurora. Hierover berichten we in ons volgende nieuwtje.

7-799-im-foto2-6903

 

 

 

 

 

 

 

7-800-im-foto2-2764

Baby Nixon

Het afgelopen jaar is een bewogen jaar geweest voor Norson en Joahnna. Ze werden verliefd en na een korte tijd raakte Joahnna zwanger. Op de Filippijnen is het dan gebruikelijk dat je gaat trouwen. Dat hebben ze gedaan en begin januari was de gezinsuitbreiding met hun eerste baby genaamd Nixon.
Living in the fast lane…Joahnna heeft door de geboorte van haar kindje besloten om een tijdje niet te werken dus ze heeft per 1 januari onslag genomen. We willen haar hartelijk danken voor haar werkzaamheden die ze heeft verricht voor het welzijn van de kinderen van Bahay Aurora. Norson heeft ook ontslag genomen en gaat ons volgende week verlaten. Norson heeft 7 jaar voor Bahay Aurora gewerkt. Na zoveel jaar is het natuurlijk prima om elders ervaring op te doen.
We zijn dan ook dankbaar voor zijn bijdrage aan het welzijn van de kinderen. Norson en Joahnna zijn Santiago en dus familie van ons. Voor onze familie en voor familie van Bahay Aurora bestaat geen afscheid. Beiden zullen op hun manier betrokken blijven bij Bahay Aurora.

7-797-im-foto2-9715

Crowdfunding voor rijst

Angelique heeft de afgelopen tijd een inzamelingsactie gehouden via crowdfunding. De actie heeft het prachtige bedrag van omgerekend P 28.000 opgeleverd. Hiervan gaan we deze week rijst kopen. De rijst is momenteel P 38 per kg. Dat is P 1900 per zak van 50 kg dus ze heeft bijna 15 zakken rijst ingezameld met haar actie. De kinderen eten 2,5 zak rijst per week, dus dat betekent dat we 6 weken rijst kunnen eten van deze inzamelingsactie.
Een prachtig resultaat van een super leuke actie. De kinderen kregen van haar dochter Aleyna allemaal Nederlandse chocola en dat ging er natuurlijk ook zo in. De kinderen hebben dan ook luidkeels het liedje ‘Thank you’ gezongen voor Angelique en haar gezin.
Bedankt Angelique!

7-795-im-foto2-4197

 

 

 

 

 

 

 

7-791-im-foto2-2911

 

 

 

 

 

 

 

 

7-790-im-foto2-4128

Oud en Nieuw

Op de Filippijnen is het gebruikelijk om net na middernacht samen met de familie te gaan eten. Bij Bahay Aurora doen we dat ook, men noemt dat hier ‘Media Nocha’. De meeste kinderen zijn opgebleven tot 12 uur en diegenen die al sliepen werden wakker gemaakt om samen aan tafel te gaan, ontzettend gezellig. Vervolgens gaat men vuurwerk afsteken.Tegenwoordig is het alleen maar siervuurwerk. De overheid heeft knalvuurwerk verboden, omdat er te veel slachtoffers vielen. Het is dus veel rustiger dan vroeger. Het kabaal maken met vuurwerk en toeters is komen overwaaien uit China, waar dit gebruik bedoeld was om de slechte geesten te verdrijven.Bij Bahay Aurora steken we om veiligheidsredenen geen vuurwerk af maar maken we luide muziek en gaan de kinderen dansen, daarnaast hebben de kinderen een plastic toeter voldoende herrie uitkomt. Voor dit jaar verwachten we dan ook geen slechte geesten op Bahay Aurora, de kinderen hebben heel veel lawaai gemaakt. Vanuit Bahay Aurora willen we onze trouwe donasteurs heel hartelijk danken voor hun steun die we door de jaren heen hebben ontvangen en we wensen een ieder een heel gelukkig 2016 !

7-788-im-foto2-5245

Kerstfeest bij Bahay Aurora

Elk jaar is het een echt feest om Kerst te vieren bij Bahay Aurora.We hebben dan speciaal gekookt en er is altijd een avondvullend programma voor de kinderen.Dit jaar was een oud vrijwilligster aanwezig bij het Kerstfeest, Sabina die voorheen samen met kinderen heel wat uurtjes heeft gedanst tijdens haar stage. Ook nu weer heeft ze haar kunsten laten zien en samen met de kinderen gedanst.Arlene heeft kerstliedjes gezongen en ook de kinderen hebben hun bijdrage aan het feest gegeven. Uiteraard waren er kado’s voor iedereen. Kortom het was een geslaagd Kerstfeest bij Bahay Aurora!