Regentijd

We zitten midden in de regentijd op de Filippijnen. In tegenstelling tot Nederland vinden op de Filippijnen de meeste mensen de regentijd wel prettig, het is dan wat minder intens heet. De regen zorgt voor verkoeling alhoewel er ook erg veel overlast is door al die regen. Die verkoeling (28 graden)  na 6 maanden van intense hitte (net beneden de 40 graden) vindt men heerlijk. Iedereen wordt vrolijk van de regen en omdat de regen lekker warm is spelen de kinderen ook graag in de regen. Kinderen die in het water spelen, altijd goed! En alls het dan regent komt het met bakken uit de hemel. Meestal stopt het te regenen na een paar uur en is het de rest van de dag wel weer droog. De natuur slurpt al dat water met een noodgang op en de planten en bomen groeien dan ook als kool, mede door de warmte. In de droge tijd werden de bomen en planten al dor door de intense hitte maar in de natte tijd is er sprake van een ware ‘green revolution’ fantastisch om te zien, vooral als je door de bergen rijdt.
Een voormalig stagiare kwam ons bezoeken samen met haar familie. Natuurlijk wordt er dan eten meegebracht, vaste prik. Daarnaast had men regenjassen voor de kinderen meegebracht. Jassen voor de kleinere kinderen en parapluus voor de grote kinderen. Iedereen weer happy

You Might Also Like