Verjaardagen


Op de Filipijnen is het voor arme mensen gebruikelijk dat een verjaardag niet gevierd wordt, verjaardagen brengen allemaal kosten met zich mee die mensen niet kunnen betalen dus dan kun je een verjaardag beter ‘vergeten’. Rijke mensen daarentegen maken er een enorm festijn van met veel eten muziek etc, het kan niet op… Onze kinderen komen allemaal uit arme gezinnen en zijn er dus aan gewend dat er geen aandacht aan hun verjaardag wordt besteedt. Bahay  Aurora vindt elke verjaardag belangrijk en die vieren we dan ook allemaal.
Met bijna 40 kinderen heb je regelmatig een feestje, zo vaak dat je het niet meer bij kan bijbenen.
Kinderen hebben recht op een fijne verjaardag maar als je om de paar dagen een verjaardag hebt werkt dat niet.
Om te zorgen dat kinderen niet vergeten worden en toch het gevoel krijgen dat het een speciale dag is krijgt ieder kind die jarig is een kadootje op de dag van zijn verjaardag. Eens per maand hebben we een verjaardagsfeest van alle kinderen die de afgelopen maand een verjaardag hadden. Daar maken we dan een speciaal feestje van. Afgelopen maand hadden we ‘slechts’ 3 kinderen die jarig waren, Flor, Hardo en Jordan. Het bezoek voor Jordan bracht een lekkere snack voor de kinderen. Dat was weer genieten, er is gezongen en we hebben spelletjes gedaan zodat ze voor dit jaar een fijne verjaardag hebben gehad.

You Might Also Like