Koningsdag


Op 27 April hebben we zoals elk jaar samen met de kinderen van Bahay Aurora op gepaste wijze Koningsdag gevierd.
Voor onze nieuwste kinderen is dat natuurlijk nieuw. Vooraf is er dan ook eerst een uitgebreide uitleg geweest over Nederland en het Koningshuis.
De kinderen vinden het prachtig, met name de Princessen maken diepe indruk. Voor ons is het van belang om ook de morele waarden waar onze Koning voor staat onder de aandacht te brengen. Zo benadrukte de Koning dat hij zijn Princessen aanmoedigd om zichzelf goed te leren kennen. Alleen dan neem je verstandige besluiten. Dit ligt geheel in de lijn van hoe wij trachten de kinderen op te voeden en bij te brengen dat het leven bestaat uit vele keuzes. Op de Filipijnen maken kinderen zonder een goed thuis al snel de verkeerde keuzes, drugsgebruik, lijm snijven, drankmisbruik of stelen zijn vrij gebruikelijk voor onze doelgroep. Goed nadenken en verstandige besluiten nemen zijn ook voor onze kinderen van cruziaal levens belang. Onze Koning voelt zich niet verheven boven andere mensen ook al is hij erg rijk. Hij vindt het zelfs niet erg om zonder titel aangesproken te worden. Op de Filipijnen gedraagd een ieder die redelijk in de slappe was zit zich als iemand die ver verheven is boven andere mensen die minder succesvol zijn. Discriminatie en beledigend gedrag zijn dan ook heel normaal. Wij leren de kinderen dat ze iedereen goed moeten behandelen, daar voelen ze zich zelf ook prettig bij. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de onderwerpen die de revu hebben gepasseerd.
Na dit gesprek zijn we met de oudere kinderen met de auto de bergen ingegaan en daar hebben we hard gelopen. Er was heerlijk windje en na het hardlopen hebben we een aantal estafette spelen gedaan waarbij hardlopen steeds centraal stond. Na anderhalf uur zijn we weer naar Bahay Aurora gegaan waar op het basketbalveld al tafels met balonnen en bordjes klaar stonden. De dag is afgesloten met een portie ijs voor iedereen…nou ja, 2 porties ! Dat ging er wel in, in Holland was het dan misschien net boven het vriespunt, bij ons is het bijna 40 graden…

 

 

You Might Also Like