Kick off, begeleid kamerbewoning

Afgelopen week was de “kick off” van het project begeleid kamerbewoning van Bahay Aurora.

Jongeren die de leeftijd van 17 hebben bereikt worden doorgaans uitgeplaatst naar familie omdat deze jongeren niet langer passen binnen Bahay Aurora, ze zijn gewoon te oud geworden en willen weg, meer vrijheid…

 

 

Helaas gaat dat niet altijd goed, vooral meiden blijken erg kwetsbaar. We hebben in Januari een aantal van die meiden bezocht die we het jaar daarvoor hadden uitgeplaatst en daar werden we niet vrolijk van. Een aantal leefden onder erbarmlijke omstandigheden, hadden reeds zelf kinderen of waren zwanger. Allemaal erg triest. Na een nadere analyse moesten we concluderen dat deze jongeren te vroeg de weg naar zelfstandigheid waren ingeslagen. Het is veel beter om eerst een beroepsopleiding af te maken en dan een baan.

Ook terugkeer naar de wijk waar onze doelgroep vandaan komt is verre van wenselijk.

Dat was Januari…Inmiddels zijn we druk bezig met het bouwen van faciliteit voor deze doelgroep. We hopen dat die over twee maanden bewoonbaar zal zijn.

Omdat het schooljaar inmiddels weer is begonnen hebben we vandaag de “kick off” gedaan van het project. Ghie heeft een presentatie gedaan over hoe het project wordt opgezet   en de jongeren die in dit project gaan meedraaien hebben een overeenkomst ondertekend met daarin de wederzijdse verwachtigen vastgelegd. We moeten het ook een beetje officieel maken… We hebben drie meisjes terug gehaald naar BAHAY Aurora omdat deze meiden in zeer zwaar weer zaten, van die drie zijn er nog twee over.

 

 

De andere meiden stonden op het punt om uitgeplaatst te worden maar wachtewn nu tot het gebouw klaar is en gaan dan daar wonen.

Aan de studie en maak wat van je toekomst !!

 

Als je dit project wil ondersteunen wordt dan 1 van onze maandelijke donateurs, doen !!

https://www.bahayaurora.nl/word-donateur/

You Might Also Like